abból szappan is készülhet. Ez az alapelvem. Épp túlestünk a medvehagyma szezonon: mi nagyon szeretjük, nyersen, tésztával forgatva, perecben, kelt tésztában, levesnek és egyéb formában. Utánanéztem a belsőleg való alkalmazáson kívül vajh' mire lehet még jó? Mármint bőrileg, mit tudhat. A népi gyógyászatban anno borogatásként és lemosásként is használták, jótékony hatással van egyes gombás fertőzésekre. Ó, hát én ezen felbuzdulva mindjárt utána is néztem, hogy gyártott-e már valaki szappan belőle! Nem sokan...nem is értettem miért: tulajdonképpen fertőtlenítő és méregtelenítő hatása van, így pattanásos és ekcémás bőrre is működnie kell.

Ezek után, naná, hogy még jobban felbuzdultam, biztosan én leszek az első és legkeresettebb medvehagymás szappangyártó! Árpilis 21-én le is öntöttem a kis csokor medvehagymával turbosított szappant, persze már akkor éltem a gyanúval, hogy az illatát valamelyest el kéne nyomni, jó ez a hagymaszag, de maradjon inkább a konyhában. Az indiai citromfű jó ötletnek bizonyult… egészen a formából való kiszedésig. Nincs a Földön az az illóolaj, ami leküzdi a medvehagymát… legalábbis az első pár napban. Szerencsére azért győzött a citromfű: a szag elillant, maradt a kellemes citrusság, sajnos vitte magával azt a gyönyörű élénkzöld színt is. Azért mindent ne akarjak már egyszerre.

Most van 16 db kb. 100 g-os problémás bőrre való szappankám! Keresek hozzá 16 problémás bőrű emberkét és jók is vagyunk.:)

Lesz kép is, de most a postr nem kedvel...még menteni se óhajt.:( Aki kíváncsi a facen megtalálja a Csudadió oldalán.