Sem a kézműves foglalkozás, sem a tudás, sem az információ, sem a használati tárgyak.

Pontosabban az utóbbiak nagyon is kellenének, ha a felajánló lenne szíves házhoz szállítani. Saját tapasztalat, kétszer vittem be Pestre egy AVENT-es pelenkázó táskát, mert én annyira oda akartam adni. Még mindig tárolom.

Nem egyedi eset, kedves J.-vel egy internetes oldalon ismerkedtem meg, aki szintén az ingyen adom, megszervezem, hogyan segíthetek? típusú emberek közé tartozik (kihalófélben lévő csoport) tapasztalata is ez. Jó pár segítőkész embert megismert ezen az oldalon, sajnos az Ő aktivitásukon is erősen ront a kihasználó másik oldal.

Kézműveskedés? Gödöllő központjában, szombat délutánonként lett volna… tök ingyen, azaz anyagköltséget sem kellett fizetni. Van már egy jó kis decoupage technikával készített tatyóm, szuper, egyedi, én csináltam. Sajnos másom most nem lesz. Érdeklődés hiányában a kézműves technikákat oktató kedves B. is tud magának programot csinálni.

Volt májusban egy nagyon jó kis előadás, sok jelentkező, kedves E. profi anyagot állított össze a „Tipikus gyermek és felnőtt betegségek lelki okai”-ról. Időpont estére szervezve, a jelentkezők igényeit figyelembe véve: kedves É.-nek köszönhetően, aki szintén a szabadidejében szervezi ezeket a beszélgetős, előadásos érdekességeket. Igen kevesen értek oda, sajnos már annyi erő sem volt sokakban, hogy odadobjanak egy e-mailt, sms-t, hogy mégsem tudnak menni.

Azt gondolom, egy darabig nem szervezünk semmit. Minek? Vagyis kinek?