Nagyon szuper találmány ez a mosódió párna, de engem roppantul zavar, hogy nem látok bele, így nem vagyok benne biztos, hogy minden saponint sikerült-e hasznosítani. Ezért csináltam a magam megnyugtatására egy próbát.

 

Összegyűjtöttem 10 párnácskát, ez 27 mosás és 2 mosogatás eredménye, a barnás párnácska a mosogatógép terméke. 

Felforraltam kb. 2-2,5 l vizet és 25 percig forraltam benne a párnácskákat, majd leszűrtem, tuti mehet a komposztra, ennyi ázás után.

 

 

  

Az eredmény egy nem túl jó vizeletmintához hasonlít, viszont megnyugtató, hogy gyakorlatilag nem maradt benne saponin, ez már főzés közben is igazolódott, hiszen egyáltalán nem habzott a lötyi és nem volt semmilyen "illata", pedig igazán büdi tud lenni, amikor mosódióhéjat főzők ki.

Persze ezzel mosni nem tudnék, mert nagyon híg, így visszatettem a tűzhelyre és hozzádobtam a 2 maréknyi használt mosódióhéjat, ami már több hónapja vár egy forró fürdőre. Ez bizony már bizony betölti a konyhát!

 

 

Hajrá, 20 perc rotyogás és szűrés után lett több mint 1 liternyi mosódióhéj főzetem, ami azért jó pár adag ruhára elegendő lesz. 

Ez a minta belőle: habos, meleg, barna lötyi, mosni nagyon jó lesz!

 

 

Kísérletemmel 2 legyet ütöttem egy csapásra: megmentettem a maradék saponint és meggyőztem a kétkedőket a mosódió párna hatékonyságáról, hiszen a maximális számú - 3 x 1 párna-  ellenére is maradt még egy kevés saponin a párnácskákba, tehát volt ott tisztítóerő a mosások alkalmával!