Hatékony mosogatás mosogatógéppel, környezetbarát módon pénztárca kímélő üzemmódban is megoldható. Bár a tablettáknak nagy előnyük, hogy összepréselve lassabban oldódnak fel, a tisztaságot akár saját keverékünkkel is elérhetjük.

Lássunk néhány zöld megoldást:

-          kedvencem a FIT GRÜNE KRAFT terméke, van só és öblítő is hozzá, kitűnően mosogat, árban kedvező. Hátránya számomra, hogy nem itthoni termék.

-          kapható már itthon gyártott mosogatópor, ami ragyogóan teljesít, könnyű adagolni, jó áron kapható és kézi mosogatásra is alkalmas. Nálunk, ha nagyon gyorsan szeretnék elindítani egy töltetet, ez a favorit, nem csak hogy itthoni gyártmány, de egy napenergia felhasználásával működő üzemben készül.

-          saját összeállítás: egyik nap egy fiatalember vásárolt nálam citromsavat és a lehető legnagyobb mennyiségre vágyott, akár 3 kilót is vitt volna. Kíváncsi voltam mit csinál ennyivel. Tőle származik az alábbi egyveleg: 2 kiskanál citromsavpor+1 kiskanál szódabikarbóna. Ezzel az összeállítással az én gépem néha nem produkál valami fényesen, ezért én megtoldom egy kiskanál fehérítőporral. 

Ez utóbbi a legolcsóbb mosogatógépbe megoldás, viszont több figyelmet igényel a vízpermetező karok tisztítása. Az edényekben felejtett ételmaradékok nem áznak el annyira, mint a tablettától vagy a portól, így én egész rizs és kukoricaszemeket is vadásztam ki a kis lukakból. Igaz a rendes háziasszony be se teszi a gépbe mindenféle maradvánnyal.

 

Választék tehát akad, már csak egy kis odafigyelés kell a vásárlásnál, de ennyit megérdemel a FÖLD...és az unokáink!