Hamarosan itt vannak az Ünnepek, jön az őrület és a felesleges ajándékhalmok betárazása, attól függetlenül, hogy minden évben megfogadjuk: csak hasznos apróságot ajándékozunk. Hiszen az ajándéklistán sokan vannak a családtagokon kívül: tanárnénik, óvónénik, kolléganők és kollégák, barátosnék és barátosok...

Akkor most tegyünk is így, íme néhány egyszerű, nagyszerű és természtes meglepi, melyek között szinte minden korosztály megleli a kézügyességének megfelelőt. Aki pedig ajándékul kapja, biztosan boldog lesz.




Fürdőfilter

Hozzávalók:

  • üres teafilteres tasak (hiperszupermarket),
  • zabpehely,
  • gyógynövények,
  • kakaóvaj pasztilla (www.csudadio.hu),
  • színes szalag

A teafilterbe ízlés szerint e fentiekből vegyítünk, a kis csomagot színes szallaggal átkötve tálaljuk. A legkisebbek is bátran hozzáláthatnak.

Pezsgőfürdő golyók (cosmio.hu oldalról)

Hozzávalók:

A shea vagy kakaóvajat gőz felett felovasztjuk és a kimért, összekevert porokhoz adjuk, lassan, folyamatosan keverve, nehogy a citromsav elpezsegje magát. Alaposan összekeverjük, pár csepp illóolajjal fűszerezzük, majd golyókat formálunk belőlük. Himalájai sóba vagy tengeri sóba hempergetve igen ínycsiklandó golyócskákat kapunk. Keverhetünk hozzá szárított gyógynövényeket, nyomkodhatjuk szilikonformába, csomagolhatjuk celofánba, de dekoratív üvegekbe pakolva nagyon mutatós meglepit kreálhatunk.

Ajakápolók 
Hozzávalók 3 db-hoz:
Az első három hozzávalót gőz felett megolvasztjuk, majd a gőzről levéve hozzácsorgatjuk folyamatos kevergetés közben a jojobaolajat, végül pár csepp illóolajjal illatosítjuk. Kiskanállal szépen megtölthető 3 ajakápoló tok. Bátrabbak zöld agyaggal színesíthetik.
Akár a Kencekeverdében is elkészítheted, nálunk, Gödöllőn, a FÉSZEK Életvidám házban.:) Részletekért kérlek írj a kencekeverde@csudadio.hu címre.
Van még egy-két pénztárcabarát-natúr ötletem...majd legközelebb azokat is megosztom.