CSUDADIÓ-MOSÓDIÓ

Az első gyermek minden családban a „legjobbat mindenből és mindenkiből” tengerébe csöppen. Sok kismama, többek közt anno én, is az első étkezésekhez kizárólag bio élelmiszereket tukmál a gyermekébe, még ha az az üveges verzió is, nézegetjük a címkét és tanakodunk, hogy elég bio-öko-mindenmentes terméket tartunk-e a kezünkben.

Na de mi helyzet a mosással és takarítással?

Vajon felmerül-e bennünk, hogy az a cuki kis rugi meg body összeállítás, amiben gyermekünk pompázik, mennyi mosószer- és öblítőmaradékot tartalmaz? Vagyis: tenzideket, foszfátokat, optikai és oxidatív fehérítőket, lúgokat…

Márpedig nincs az a csodamasina, ami mindent eltávolít a ruhákból! És bizony ezek a vegyi anyagok a bőrön keresztül is felszívódnak! Aztán gondolkodik a család, mit evett a kismama a szoptatás alatt, laktózérzékeny, allergiás, ekcémás ez a gyerek vagy mitől olyan pöttyös, piros, száraz a bőre, amikor a reklámban is azt látjuk, hogy az a szuper szer, amit a mosógépbe löttyintünk, szórunk tonnaszám, sensitive?

 

Első megoldásként a mosódióhéjjal való mosást tartom bevethetőnek, rendelkezve 2 kisgyerkőccel és a hozzátartozó ekcémával, állíthatom: bevált. A hab a tortán, hogy természetes és környezet- és pénztárcakímélő. A csokireszelék a habon, hogy kis helyen elfér, és mivel liftmentes házban élő panelmókus vagyok, nem kell cipekednem!

 

Ez a blog azért kívánkozott ki belőlem, mert én már lelkes mosódió felhasználó vagyok és szeretném népszerűsíteni ezt a terméket, nem csak a barátok és ismerősök körében. Persze remélem később Te is beletartozol majd valamelyik körbe! Maradj velem, látogass el az OLDALRA többször és megpróbálok sok hasznos információval és termékkel szolgálni!