Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mosódió szótár

Mint látható én nyertem...csak 467 alkalommal kellett meggyőzni a gépezetet a jelszó helyességéről, de kitartó munkával (és feltételezem a szolgáltató csapatával) sikerült. Íme amit ide próbáltam tegnap varázsolni!

0 Tovább

A teregetés aranyszabályai

  1. Lehetőleg a mosás befejeztével szedjük ki a ruhákat a gépből, az a kis halk kattanás a mosógépből jelzi, hogy készen áll a ruhák kiadására, már ha van benne ilyen biztonsági funkció. Így nem lesznek gyűröttek és érdekes, dohos illatúak (mert ugyi mindenki biomos, a mosódió valamely verziójával?).
  2. Ne rádobáljuk a szárítóra, hanem jól rázzuk ki a göncöket, ez a gyűrődésmentesítő funkció. Megspóroljuk a vasalást egy jó teregetéssel és csak 5 perccel több idő, viszont a vasalás! A kimosott papírzsepis ruhákat is hasonló módon lehet fecnimentesíteni, csak kicsit több idő és izommunka kell hozzá.
0 Tovább

Mosogatógép - sózva, öblítve

Rengeteg mosogatógép tabletta létezik már, 3 in 1 típussal kezdték anno, most all in 1 néven fut, ami már mindenre jó, talán még kristálypohár készletet is varázsol a műanyag küblikből. Természetesen az ár egyenes arányban növekszik a "tudással". Azt mondjuk sokan nem veszik figyelembe, hogy a legtöbb mosogatógép használati útmutatójában, a mosogatógép tabletta dobozon feltüntetik a gyártók, hogy a legoptimálisabb hatás eléréséhez és gépünk védelme érdekében használjunk sót és öblítőt is. Persze márkásat, az drágább és valahogy a napi 75 tévé reklámot is meg kell valakinek finanszírozni.

0 Tovább

Parfümruhák

Talán senkit nem döbbent meg az a tény, hogy bizony az öblítők is vegyi anyag bombák. Általában az összetételük: kationos felületaktív anyagok koncentrátumban (5-30 százalék), illat, konzerválószer, fertőtlenítő szer, adalékanyagok vagy speciális adalékanyagok, színezőanyagok. A legtöbb ember nem is az összetétel miatt aggasztja magát, hanem az a félnapos program, amikor a lerakódott nyálkás, penészes cuccot ki kéne varázsolni az adagolótartályból. Már a látvány is undorító tud lenni, hát még ha belegondolunk, hogy az a trutyi mondjuk rámászik az elvileg tisztává mosódott ruhánkra!

Az öblítőkkel kapcsolatban még 2 problémám volt, ha a fenitek nem elég meggyőzőek:

1. A ruhásszekrények beszippantják az illatot és mire kivesszük a kellemes illattal telepumpált ruhánkat, már híre-szaga sincs.

2. Annyira intenzív az illatuk, hogy akkor is érzem, ha a gyerkőcöm már a földszinten jár, én meg az ajtót zárom a másodikon. Ennek mondjuk előnye, hogy szagról követhetném az utcán, hátránya, hogy kimondottan hapcira ingerlő tud lenni.

Ezek kiváltására is van megoldás, bár van, aki a vízillatú ruhákat kedveli. Jómagam inkább a mosóparfüm kedvelők táborába tartozom, és szívesen váltogatom őket, bár a nagyobb (100 és 300 ml-es) kiszerelésűek végtelen sokáig kitartanak, még az én heti 12-14 adagos mosásaimmal, hiszen 20-30 csepp is kellemes illattal áldja meg a ruhákat.

Van, aki pedig az illóolajak ezeregy féle felhozatalából válogat, bár többen közülük már átpártoltak, mivel némileg olajossá vált az adagolórész, vagy pici folt volt a ruhán az illóolajtól. Nekem most sikerült egy eukaliptusz illóolajat beszerezni, így ez a teszt még várat magára.

És mi a különbség a kettő között? A mosóparfümök oldódás segítővel készülnek, mely az illóolajak vízzel való keveredést hivatott szolgálni a mosógépben, de ezek is természetazonos összetevőket tartalmaznak.

Praktikusan próbacsomag is rendelkezésre áll, így a 8 különböző illatú, 10 ml-es kiszerelésű mosóparfümökkel igazán mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb illatot. 

A képekre kattintva átlinkelődhetsz a beszerzési forrásra.

 

0 Tovább

Mosógépbe az asszonnyal!

Ha esetleg nem lenne pasink, mossuk ki a szomszéd nőjét!

0 Tovább

Belülzöld

blogavatar

Tisztán kívül-belül: megpróbálom vegyszermentessé tenni a háztartást. Én leírom a tapasztalataimat, mások hozzáírnak és együtt okosodunk. Véletlenül odáig kavarodtam, hogy szappant, krémet is kevergélek...már nem is csak egymagam.

Utolsó kommentek