Valószínűleg a nőneműek most ezt gondolják: "ez se normális...,sőt!". A hímneműek meg ezt: "%¤%!!!&@.... - főzzön az asszony inkább pacalt". Pedig érdemes rászánni azt a kevés időt, míg feldobjuk a tűzhelyre a cuccot. Nem kell vele semmit csinálni, elvégre nem szilvalekvár ez, hogy kavargassuk.

Az én receptem a következő: az elhasználódott mosódiókat külön edényben gyűjtöm. Amikor megtelik az edényke, ami kb. 1 l -es, hozzádobok a saponinban még túltengő egyedekből vagy 1 maroknyit és 2 liter vízben kb. 20 percig forralom. Lehetőség szerint száműzzük a családot, bár valószínű maguktól is fontos teendőik akadnak majd a szabad levegőn. Nincs kellemes illata ugyanis.

Ha habzik annyira, mint egykor a Szigeten a sör, akkor leszűröm és újra felengedem vízzel. Van ott még saponin, ahonnan ez jött. Az eljárás ugyan az, a végeredmény pedig olyan, mint az oliva olaj jelzésnél: szűz. Az első meg az extra szűz. No, így vagy 2 hónapra van folyékony verzió, lehet mosni.

Nem érdemes hektoliter számra főzni, mivel nem dobáljuk tele tartósítószerrel, így nem biztos, hogy megőrzi az eredeti állagát évekig.

A lustábbak pedig főzessék a Planet pure-al. KLIKK IDE. 

Ők már az illatos, fehérítős változatot is tudják. Aki kivegyészkedi otthon a fehérítőset, legyen szíves megosztani velünk is.

 

Kellemes pancsolást!

fehérítős-jázmin illatmentesfehérítős- levendulalevendulatearózsa