Február elején eljutottam a második tanfolyamomra, ahol a meleg eljárással ismerkedtünk meg. Ismét sokféle dolgot gyártottunk, mindenki másfélét: ki hinné, én lecsaptam a mosószerre! A kíváncsiság és Vera blogja erősen befolyásolta ezt a döntést.
A nagy saponinmentés
Nagyon szuper találmány ez a mosódió párna, de engem roppantul zavar, hogy nem látok bele, így nem vagyok benne biztos, hogy minden saponint sikerült-e hasznosítani. Ezért csináltam a magam megnyugtatására egy próbát.
A párna árnya
Még tesztelem, de már látom, hogy én milyen formában használom szívesebben a mosódió párnát. Tapasztalatom szerint sokan inkább a szemes változtot veszik inkább, pedig árban még mindig nagyon kellemes a pénztárcánknak, főleg ha társítjuk a beépített kényelmi funkcóval (3x be, aztán ki).
Bővebben ITT.
Párnás mosogatás
Annyira törtem magam, hogy találjak elérhető áron mosogatógépben használható foszfátmentes cuccokat, hogy el is felejtettem kipróbálni a mosódió párnát a gépben. De tegnap megtörtént a dolog!
Főzzünk, hogy moshassunk!
Valószínűleg a nőneműek most ezt gondolják: "ez se normális...,sőt!". A hímneműek meg ezt: "%¤%!!!&@.... - főzzön az asszony inkább pacalt". Pedig érdemes rászánni azt a kevés időt, míg feldobjuk a tűzhelyre a cuccot. Nem kell vele semmit csinálni, elvégre nem szilvalekvár ez, hogy kavargassuk.
Az én receptem a következő: az elhasználódott mosódiókat külön edényben gyűjtöm. Amikor megtelik az edényke, ami kb. 1 l -es, hozzádobok a saponinban még túltengő egyedekből vagy 1 maroknyit és 2 liter vízben kb. 20 percig forralom. Lehetőség szerint száműzzük a családot, bár valószínű maguktól is fontos teendőik akadnak majd a szabad levegőn. Nincs kellemes illata ugyanis.
Ha habzik annyira, mint egykor a Szigeten a sör, akkor leszűröm és újra felengedem vízzel. Van ott még saponin, ahonnan ez jött. Az eljárás ugyan az, a végeredmény pedig olyan, mint az oliva olaj jelzésnél: szűz. Az első meg az extra szűz. No, így vagy 2 hónapra van folyékony verzió, lehet mosni.
Nem érdemes hektoliter számra főzni, mivel nem dobáljuk tele tartósítószerrel, így nem biztos, hogy megőrzi az eredeti állagát évekig.
A lustábbak pedig főzessék a Planet pure-al. KLIKK IDE.
Ők már az illatos, fehérítős változatot is tudják. Aki kivegyészkedi otthon a fehérítőset, legyen szíves megosztani velünk is.
Kellemes pancsolást!
Utolsó kommentek