Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit egyen a ZÖLD mosógép?

Olyan mosószerekre próbálok fókuszálni, melyek "dübörgő gazdaságunk" mellett is megvásárolhatóak, így az alábbi felsorolásban senki ne keressen többszámjegyű öko-bio mosószereket.

0 Tovább

A párna árnya

Még tesztelem, de már látom, hogy én milyen formában használom szívesebben a mosódió párnát. Tapasztalatom szerint sokan inkább a szemes változtot veszik inkább, pedig árban még mindig nagyon kellemes a pénztárcánknak, főleg ha társítjuk a beépített kényelmi funkcóval (3x be, aztán ki).

Bővebben ITT.

0 Tovább

Csókot a mosógépnek!

Elolvasva az alábbi részletet, melyet Burucs Kornélia "Városi háztartás a századfordulón" című művéből idézek, úgy gondolom, szaladjunk oda a mi drága mosógépünkhöz és nyomjuk egy cuppanóst az oldalára.

Nagymosás, ruhatisztítás

Ma, a mosó- és vasalóautomaták korában nehéz elképzelni, mennyi fáradsággal és vesződséggel járt a századelő háziasszonya számára a (maga vagy cselédjével együtt végzett) nagymosás. Jóllehet, már a 19. század utolsó évtizedeitől, a technikai tömegcikkeket gyártó, háztartási eszközöket is modernizáló korszak beköszöntével különböző alakú és működésű mosógépeket is használtak, de ezek még a 20. század első évtizedében sem voltak elterjedve. Csak az igazán modern mosókonyhák felszereléseként említik a háztartáskönyvek a kézzel forgatható mosógépet. Előnyére írják, hogy jobban, gyorsabban, olcsóbban - a ruhát, gombokat, szalagokat kímélve - lehet vele mosni, mintha mosatnának. Az egyik könyv a John-féle telített gőzű mosógépet ajánlotta, mert ezt a mosáson kívül fehérnemű, felsőruhák stb. forró gőzzel történő fertőtlenítésére is lehet használni. "A mosógép azonban még ritka, az anyagok többsége kézzel mosott, legfeljebb a kézi meghajtású facsarót segítségül híva."

0 Tovább

Csudadió?

CSUDADIÓ-MOSÓDIÓ

Az első gyermek minden családban a „legjobbat mindenből és mindenkiből” tengerébe csöppen. Sok kismama, többek közt anno én, is az első étkezésekhez kizárólag bio élelmiszereket tukmál a gyermekébe, még ha az az üveges verzió is, nézegetjük a címkét és tanakodunk, hogy elég bio-öko-mindenmentes terméket tartunk-e a kezünkben.

Na de mi helyzet a mosással és takarítással?

Vajon felmerül-e bennünk, hogy az a cuki kis rugi meg body összeállítás, amiben gyermekünk pompázik, mennyi mosószer- és öblítőmaradékot tartalmaz? Vagyis: tenzideket, foszfátokat, optikai és oxidatív fehérítőket, lúgokat…

Márpedig nincs az a csodamasina, ami mindent eltávolít a ruhákból! És bizony ezek a vegyi anyagok a bőrön keresztül is felszívódnak! Aztán gondolkodik a család, mit evett a kismama a szoptatás alatt, laktózérzékeny, allergiás, ekcémás ez a gyerek vagy mitől olyan pöttyös, piros, száraz a bőre, amikor a reklámban is azt látjuk, hogy az a szuper szer, amit a mosógépbe löttyintünk, szórunk tonnaszám, sensitive?

 

Első megoldásként a mosódióhéjjal való mosást tartom bevethetőnek, rendelkezve 2 kisgyerkőccel és a hozzátartozó ekcémával, állíthatom: bevált. A hab a tortán, hogy természetes és környezet- és pénztárcakímélő. A csokireszelék a habon, hogy kis helyen elfér, és mivel liftmentes házban élő panelmókus vagyok, nem kell cipekednem!

 

Ez a blog azért kívánkozott ki belőlem, mert én már lelkes mosódió felhasználó vagyok és szeretném népszerűsíteni ezt a terméket, nem csak a barátok és ismerősök körében. Persze remélem később Te is beletartozol majd valamelyik körbe! Maradj velem, látogass el az OLDALRA többször és megpróbálok sok hasznos információval és termékkel szolgálni!

0 Tovább

Belülzöld

blogavatar

Tisztán kívül-belül: megpróbálom vegyszermentessé tenni a háztartást. Én leírom a tapasztalataimat, mások hozzáírnak és együtt okosodunk. Véletlenül odáig kavarodtam, hogy szappant, krémet is kevergélek...már nem is csak egymagam.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek