1. Lehetőleg a mosás befejeztével szedjük ki a ruhákat a gépből, az a kis halk kattanás a mosógépből jelzi, hogy készen áll a ruhák kiadására, már ha van benne ilyen biztonsági funkció. Így nem lesznek gyűröttek és érdekes, dohos illatúak (mert ugyi mindenki biomos, a mosódió valamely verziójával?).
  2. Ne rádobáljuk a szárítóra, hanem jól rázzuk ki a göncöket, ez a gyűrődésmentesítő funkció. Megspóroljuk a vasalást egy jó teregetéssel és csak 5 perccel több idő, viszont a vasalás! A kimosott papírzsepis ruhákat is hasonló módon lehet fecnimentesíteni, csak kicsit több idő és izommunka kell hozzá.
  3. Teregessünk a szabadba, sokkal kellemesebb illatúak lesznek a ruhák, főleg, ha a napocska is süti őket. A legoptimálisabb szerintem a lágy szél, nap, gyors száradás és mosóparfüm egyveleg.
  4. Panelmókusok figyelem: teregetés után kérjük meg a felettünk lakókat, hogy mielőtt vödörrel kezdik locsolni a virágládákat, pillantsanak lejjebb és halasszák el az ingyen vízesés szolgáltatást.
  5. Ha megoldható szellősen rakjuk egymás mellé a teregetendőket, jobban átjárja a levegő, gyorsabban száradnak, mert nem férkőznek egymás száradási zónájába.
  6. Viharzónában, tornádó közelében ne tegyük ki a ruhákat! Szeles helyen pedig ott a jól bevált csipesz (és fél tégla a ruhaszárító aljára).
  7. Szakadjunk el a szárítógéptől: sok helyet foglal, sok energiát használ, sokba kerül. Nekem sose lesz az előzőek miatt.
  8. Vonjuk be a gyerkőcöket, legtöbbjük imád segíteni, én meg amúgy se kedvelem a zoknik és egyéb apróságok teregetését. Véget nem érő unalom.
  9. Végső megoldás teregtésundorban szenvedőknek: időzítsünk halaszthatatlan programot az öblítő funkció végére, de előtte hívjuk fel párunk figyelmét a mosógép kiürítésére. Ilyen esetben ajánlott a vasalás kedvelése.
  10. Ne tartsuk magunkba a többi okosságot, bátran hozzá lehet még tenni, ha kimaradt volna valami!