Először úgy gondoltam, hogy a fenti címmel új blogot indítok, de úgy döntöttem, menjen ez is ide. Így egy kicsit be lehet kukkantani a Csudadió színfala mögé és magamról tudom, hogy én is nagyobb bizalommal vásárolok egy olyan webshopban, ahol a kapcsolat menüpont mögött a telefonszámon kívül egy-két információ bevillan az üzemeltetőről. Nem kell sokkot kapni, nem fogok önéletrajzot írni. Sőt saját és családi fotókkal se vidítom fel senki hétköznapját, arra ott van mindenkinek a magáé, vagy a szomszédé.Inkább egy-két használható dolgot próbálok ide termelni, ami nekem is bevált, amiből egy kicsit kiderül, mit is művel a Csudadió, ha éppen nem webárul (meg adminisztrál, ügyintéz, és még ami egy vállalkozással együtt jár).

A házikatyvaszom ki tudja mikor indult, most viszont többször agyalok azon, mit lehetne még otthon gyártani, amiben tudom, hogy mi van, milyen eljárással készült és mitől olyan, amilyen. Belátom, aki napi 8 órában dolgozik, plusz pár gyerekkel, háztartással rendelkezik, nem biztos, hogy szeretne házi tésztát gyúrni este, vagy fürdőbombát golyózni, vagy a szappanrecept számlálóval újabb összetételű szappant kiagyalni. Ám néha kikapcsolódásnak hétvégén be lehet iktatni egy kis zsemlegömbölyítést… és abból nem marad majd egy morzsa sem!

A fenti tevékenységek „hátránya” azonban a család hangos követelése lesz, hogy még, még, még kérünk ilyet, illetve a beleszerelmesedés a gyártásba. Ennyit azért el lehet viselni. Nálunk egy felbontott sörösüveg az alábbi kérdést vonzza: ebből most mi lesz, szappan vagy kenyér? Bevallom, néha még én se tudom előre, de biztos, ami biztos, bubimentessé kell tenni időben, ha a szappanba kerül végül.

Ízelítőül egy-két kép, hogy milyen csuda dolgokra lehet számítani a jövőben:

tésztatéma