Bár én nem főzök a mikrohullámú sütőben, néha elég szörnyen tud kinézni. Régebben láttam aTV-ben szuper hatékony, tulajdonképpen mindenre használható terméket, a bárhova fújom, letörlőm és szebb, mint újkorában típusból. Be is szereztem, nyomtam be a mikróba is, letöröltem, kitöröltem vizes szivaccsal is, de nem volt TV-hatású, csalódtam, aztán megmelegítettem benne a kaját. Gondolom simán beleküldtem az ottmaradt vegyszereket is. Nincs jobb egy benzalkonium-kloriddal dúsított gőzölgő leves, bár fogalmam sincs, hogy mi az, de nem tetszik a neve.

 

Így rá kellett jönnöm arra, amit mások már valószínűleg évek óta így csinálnak, hogyan lehet fújkálás nélkül tisztán tartani. 

 

 

A legegyszerűbb: vizet forralunk a mikróba, pusztulnak a nem odaillő apróságok, fellazul a falakon az odaragadt cucc, áttöröljük, kész.

Az egyszerű: dobunk a vízbe citromkarikát vagy öntünk bele citromlevet, forraljuk, áttöröljük, kész.

Változat az egyszerűre: 1 dl ecet + 1 dl víz, forraljuk, áttöröljük, kész.

A tuti szagmentesítős: szódabikarbónát dobunk a vízbe, forraljuk, áttöröljük, kész.

Ettől egyszerűbb és olcsóbb megoldások csak akkor léteznek, ha egyáltalán nincs mikrohullámú sütőnk. Akkor viszont a tűzhelyet kell takarítani, arról talán később.