A miénk kicsi, 45 cm-es, így dupla töltetű, de szerintem a 60-asok is tudják kétszer tölteni egy nap. Főleg, ha véndögsereget várunk. Sokáig kerestem olyan töltetet bele, amelyik környezetbarát, de annyira nem tudott a pénztárcánk zöld lenni, hogy megvegyem. Ráadásul, akinek van az a szuper gyerekpohár arzenálja az Ikeából, biztosan tapasztalta már, hogy hanyatt dobják magukat az első erősebb vízsugárnál és úgy is maradnak, amíg ki nem bányásszuk a mosogatógépből. Bevallom és is vettem a „gyémánt Standard” márkájút és a Somatot is, mikor melyik volt akciósan, de ez a véletlen pohár teszt elgondolkodtatott: az aljában ugyanis fel nem oldódott porocska lapult. Aztán kedves ismerősöm felhomályosított arról, hogy a múltkor kényszerből mosogatógépet váltott, mert a szerviz kiszállási- anyag- és munkadíja simán vetekedett volna az új gépe árával, igaz nem a fullextracsilivilimárkáséval, de köszöni a mostani is tökéletesen mosogat. Mivel nem vagyok jártas a mosogatógép lelki világában, gőzöm sincs róla, hogy tönkre tud-e menni attól a finom homokszerű cucctól, ami a pohár alján figyel néha. De ha nem rakódik le, akkor meg gondolom, küldjük a halaknak.

Lényeg, hogy végre találtam olyan mosogatógép termékcsaládot, mely környezetbarát, működik és elérhető ára van. ITT akár el is érheted.

Ez pedig a fit GRÜNE KRAFT terméke. Igen pont abból az országból, ahonnan a Calgonit jön, csak ez foszfátmentes. Ezért fellélegeznek majd a vízi állatok, a foszfor ugyanis jelentős algásodást okoz, nem említve a többi káros hatását.

Ergo, lehet naponta kétszer továbbra is, csak töltetet kell cserélni.