Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spinningdió

Lehetne bármilyen más sportos tevékenység is, de én éppen ezt űzöm…most ugyan nem túl rendszeresen, de nagyon igyekszem visszatérni.

0 Tovább

Ingyen? Akkor sem kell!

Sem a kézműves foglalkozás, sem a tudás, sem az információ, sem a használati tárgyak.

0 Tovább

Medvehagymás szappan képekben

A megígért képek...volt és lett, sajnos elveszett a szép zöld színe. Felette csipkebogyós és szenes szappanok pompáznak, ezek ilyenszépek is maradnak.

Nem rossz ez a fakósárga se, de ezt nehéz lesz megmagyarázni, hogy tényleg benne van a medvehagyma.

0 Tovább

Ami ehető...

abból szappan is készülhet. Ez az alapelvem. Épp túlestünk a medvehagyma szezonon: mi nagyon szeretjük, nyersen, tésztával forgatva, perecben, kelt tésztában, levesnek és egyéb formában. Utánanéztem a belsőleg való alkalmazáson kívül vajh' mire lehet még jó? Mármint bőrileg, mit tudhat. A népi gyógyászatban anno borogatásként és lemosásként is használták, jótékony hatással van egyes gombás fertőzésekre. Ó, hát én ezen felbuzdulva mindjárt utána is néztem, hogy gyártott-e már valaki szappan belőle! Nem sokan...nem is értettem miért: tulajdonképpen fertőtlenítő és méregtelenítő hatása van, így pattanásos és ekcémás bőrre is működnie kell.

Ezek után, naná, hogy még jobban felbuzdultam, biztosan én leszek az első és legkeresettebb medvehagymás szappangyártó! Árpilis 21-én le is öntöttem a kis csokor medvehagymával turbosított szappant, persze már akkor éltem a gyanúval, hogy az illatát valamelyest el kéne nyomni, jó ez a hagymaszag, de maradjon inkább a konyhában. Az indiai citromfű jó ötletnek bizonyult… egészen a formából való kiszedésig. Nincs a Földön az az illóolaj, ami leküzdi a medvehagymát… legalábbis az első pár napban. Szerencsére azért győzött a citromfű: a szag elillant, maradt a kellemes citrusság, sajnos vitte magával azt a gyönyörű élénkzöld színt is. Azért mindent ne akarjak már egyszerre.

Most van 16 db kb. 100 g-os problémás bőrre való szappankám! Keresek hozzá 16 problémás bőrű emberkét és jók is vagyunk.:)

Lesz kép is, de most a postr nem kedvel...még menteni se óhajt.:( Aki kíváncsi a facen megtalálja a Csudadió oldalán.

0 Tovább

A szappan titka

Rengeteg szappanos blog van, ami jó, mert ezek szerint sokan figyelnek a bőrükre, másfelől viszont a bőség zavarában már azt se tudjuk vajon melyikből vásároljunk. A legtöbb ugyanis azért az eladásra is hajaz.

0 Tovább

Belülzöld

blogavatar

Tisztán kívül-belül: megpróbálom vegyszermentessé tenni a háztartást. Én leírom a tapasztalataimat, mások hozzáírnak és együtt okosodunk. Véletlenül odáig kavarodtam, hogy szappant, krémet is kevergélek...már nem is csak egymagam.

Utolsó kommentek